
IMPORTANT NOTICE 
REGARDING 

SWIMMING POOLS 
 
AS THE WEATHER GETS WARMER AND OUR THOUGHTS TURN TO OUTDOOR RECREATIONAL 
ACTIVITIES WE WOULD LIKE TO BE SURE ALL OF THE RESIDENTS OF THE CITY OF EASTLAKE, 
THERE FAMILY AND FRIENDS, ARE SAFE WHILE USING THEIR POOLS. 
 

PERMIT REQUIRED 
 
PER SECTION 1359.04(A) OF THE CODIFIED ORDINANCES OF THE CITY OF EASTLAKE: “NO 
RESIDENTIAL POOL SHALL BE INSTALLED, CONSTRUCTED, OR USED WITHOUT THE OWNER OF 
THE PROPERTY UPON WHICH SUCH POOL IS TO BE CONSTRUCTED OR INSTALLED FIRST 
OBTAINING THE REQUIRED PERMIT(S) FROM THE CHIEF BUILDING OFFICIAL.  WRITTEN 
AUTHORIZATION FROM THE PROPERTY OWNER SHALL BE REQUIRED WHERE THE OWNER 
AGENT OR TENANT OBTAIN THE PERMIT.”   
 
DEFINITION OF SWIMMING POOLS: “ANY STRUCTURE INTENDED FOR SWIMMING OR 
RECREATIONAL BATHING THAT CONTAINS WATER OR MAY CONTAIN WATER OVER 24 INCHES 

(610 MM) DEEP.  THAT INCLUDES IN-GROUND, ABOVEGROUND AND ON-

GROUND, PERMANENT, TEMPORARY, PORTABLE, NON-PORTABLE 

SWIMMING POOLS, HOT TUBS, AND SPAS.’ 

 
CONTACT THE BUILDING DEPARTMENT AT 440.951.1416. EXT.  117 FOR ANY QUESTIONS 
REGARDING THIS MEMO AND FOR THE SCHEDULE OF FEES FOR THE POOL PERMIT AND ANY 
ELECTRICAL WORK THAT MAY BE NEEDED. 
 


